Webinar 

Plats: hela Sverige

Vill du som förälder lära dig mer om ditt barns liv på nätet?

Vad kan du göra för att ditt barn ska vara säkrare på nätet?


Vår föreläsare är Caroline Engvall; författare och en fantastisk barnrättskämpe

CAROLINE ENGVALL - journalist och författare. 
Caroline driver frågan om unga i svensk sexhandel i såväl tv, radio och tidningar som i debattartiklar och på hjälpsajterna intetillsalu.se och safeselfie.se. Nu är hon aktuell med spänningsromanerna Ärren vi bär, Judasvaggan och Nollan på nätet. Hon föreläser regelbundet för polis, åklagare och socialtjänst och anlitas regelbundet av stiftelsen FTS Säkra Varje Unge. Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel?  Hur pratar vi med våra barn om nätet?



Caroline är en inspirerande och uppskattad föreläsare med stor kunskap att möta svåra frågor och kunna vända dem till hopp.
Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel
Hur pratar vi med våra barn om nätet


Det är tillsammans som vi kan göra skillnad på riktigt! Vill ni också få livsviktiga kunskaper och utbildning av oss?

Mejla oss: anmalan@sakravarjeunge.se

Spelar du Fortnite?

Har någon erbjudit dig Vbucks eller in-game köp
Fortnite är ett av de mest populära spelen idag och spelas av ca 80 miljoner spelare varje månad, barn och unga.
Spelarna ska hitta vapen och andra hjälpmedel, för att sedan döda varandra eller hålla sig undan för att undvika att bli dödad.


Många barn och unga betalar lätt stora belopp för genvägar i spel och för vapen som bara finns i den virtuella fantasivärlden.

Dels blir många unga lätt lurade på stora summor pengar av bedragare.

Exempelvis Vbucks eller Vinderbucks som det egentligen heter är pengar man har i Fortnite. Pengarna används sen i spelet för att köpa utseenden, danser och skins. Bedragare kontaktar barn och erbjuder barn påfyllning av vbucks. Motkravet har varit ett foto på förälderns betalkort. Det kan vara någon som utanför spelet tar kontakt på exempelvis Instagram. Nätet kryllar med sidor som lockar med gratis vbucks.

Vanligt är också att många förövare lockar barn och unga med att ge dom gratis saker i spel, som skins. Där de kanske vill ha betalningen i ”nudes” från barnet, vilket ofta leder till hot och grövre övergrepp i längden.
Förövare som är intresserade av barn i sexuella syften dras till miljöer där våra barn vistas. På nätet letar de och hittar hela tiden nya offer på de sajter, spel, appar och chattar där våra barn befinner sig


Viktigast av allt, prata, prata och prata med era barn om deras vardag på nätet.

Så viktigt att vi vågar fråga men också visar att vi klarar av att lyssna på barnen så de törs komma till oss när nåt händer.

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer på skolan eller träningen.
Ta fredagsfrågan eller vår serietidning Mini På Nätet till din hjälp

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl.